Nederlands FAQ

Wat is Tyro’s missie?

Tyro is een wervingsbureau dat gespecialiseerd is in de werving van start-ups. Wij verbinden de beste kandidaten met groeiende bedrijven.

Wat is Tyro’s aanbod?
  • Voor kandidaten

Kandidaten nemen contact met ons op via onze chatbot, zodat we hen kunnen begeleiden naar de aanbiedingen die zijn aangepast aan hun verwachtingen, vaardigheden en ambities. We werven voor vaste vacatures, maar we hebben ook een toegewijde stage-zoekservice via ons Hello Tyro-platform. De behoeften van onze klanten zijn divers en kunnen variëren van webontwikkeling tot supply chain, digitale marketing en business development / verkoop. Over het algemeen zijn onze klanten vooral op zoek naar business-/engineer profielen met een masterniveau.

Merk echter op dat de geest van Tyro niet is om een job op een presenteerblaadje te dienen! Bij Tyro denken we dat je de baas bent over je carrière. Als kandidaat heb je ook jouw aandeel in het werk en zul je je moeten onderscheiden van andere studenten en afgestudeerden.

  • Voor bedrijven

Tyro helpt u de beste talenten op de markt te werven . Wij proberen een beter inzicht te krijgen in uw behoeften. Wij selecteren de meest geschikte profielen voor u en brengen ze met u in contact. Onze klanten betalen ons volgens resultaat, wanneer ze een van onze geselecteerde kandidaten in dienst nemen.

Voor uw stagemogelijkheden helpt Tyro u ook door u te voorzien van een selectie van handgekozen –  beste – kandidaten, via ons stageplatform Hello Tyro.

Bent u een adviesbureau?

Nee, Tyro is een wervingsbureau. Er zijn echter veel overeenkomsten met een adviesbureau. Onze klanten betalen ons om oplossingen te bieden op ons vakgebied, werving en selectie. De term “advies” kan ook worden toegepast op kandidaten, die wij kunnen adviseren over hun CV, profiel, professionele keuzes of om zich te onderscheiden en hun sollicitatiegesprekken te voeren.

Werft u ook alleen voor banen of stages?

Tyro is een wervingsbureau voor start-ups en scale-ups. Wij hebben echter ook een wervingsplatform voor startersstages gecreëerd, Hello Tyro. Sommige van onze klanten werven daarom alleen voor vaste vacatures. Anderen werven alleen voor stages via het platform of een combinatie van beide services. Het proces is gewoonweg een beetje verschillend van de ene situatie tot de andere. De gegevens worden ingegeven in onze chatbot en wij zorgen dat je geen kansen misloopt.

Zijn uw diensten gratis voor kandidaten?

Ja, de dienst is volledig gratis voor kandidaten. Onze dienst wordt betaald door de bedrijven, waardoor wij een 100% gratis dienst kunnen aanbieden aan studenten en pas afgestudeerden.

Is er een selectie onder de ingeschreven studenten?

Ja. Onze klanten verwachten van ons dat we kandidaten selecteren die snel resultaat kunnen leveren. Hierbij spelen vele factoren een rol, zoals gesproken talen, professionele ervaring, harde en zachte vaardigheden. Wij verbinden de beste profielen met de beste kansen.

Wat is uw bedrijfsmodel?

Bij Tyro willen we onze kandidaten en klanten op een toegankelijke manier een kwalitatieve wervingsdienst aanbieden. Daarom hebben we gekozen voor het “No Cure, No Pay” model, dat wil zeggen dat onze klanten op resultaat betalen. Bedrijven betalen ons pas als we het talent vinden dat ze nodig hebben en aanwerven.

Met wat voor soort bedrijven werken jullie samen? (sector/grootte/industrie)

We werken vooral met groeiende starters en KMO’s. Door de diversiteit van de start-up wereld werken we met een breed scala aan industrieën, van de auto-industrie, mode tot innovatieve fintech. We werken ook met adviesbureaus, marketingbureaus, investeringsfondsen… Onze enige criteria voor onze klanten zijn de kwaliteit van de professionele mogelijkheden die ze bieden, evenals hun bedrijfscultuur. Wij selecteren onze klanten zorgvuldig en bieden hen een echte opvolging, zodat onze dienstverlening zo efficiënt mogelijk is.

 

Wat gebeurt er na het eerste gesprek met u (in de situatie van een functieonderzoek)?

Als u op zoek bent naar een baan, zoekt en selecteert ons team uit de aanbiedingen van onze klanten welke de beste “match” zou kunnen zijn aan zowel de kant van de kandidaat als aan de kant van het bedrijf. Als we een wederzijds belang kunnen vaststellen, brengen we de kandidaat en het bedrijf met elkaar in contact. We laten de twee partijen dan samenkomen en onderhandelen. Wij van onze kant blijven zorgen voor een gedetailleerde en gepersonaliseerde opvolging tijdens het hele proces om de interactie te vergemakkelijken en de juiste voorwaarden voor de ontmoeting te verzekeren.

Hoe lang moet ik wachten voordat ik een ontmoeting met het bedrijf heb?

Als u op zoek bent naar een baan, kan de tijd tussen een gesprek met ons team en het bedrijf variëren. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de kandidaat en het bedrijf, evenals de reactietijd van de verschillende actoren. Zodra we een beter beeld krijgen van onze kandidaten uit een eerste gesprek, sturen we de vacatures op met de beste match van vaardigheden en verwachtingen. Als de kandidaat een echte interesse in de vacature toont, sturen we zijn voorstelling naar onze klant. Indien het bedrijf van de klant ook geïnteresseerd is in de kandidaat, kan de ontmoeting georganiseerd worden. De tijd tussen een uitwisseling met een Tyro-lid en het eerste contact met het bedrijf varieert daarom van enkele dagen tot drie weken.

Waar werkt Tyro?

Onze kantoren zijn gevestigd in Brussel en we werken voornamelijk met Belgische en Franse bedrijven. Tyro is echter een vat vol internationale ambitie en zal later zijn activiteiten uitrollen over onze grenzen heen!

Worden stages in België betaald?

In België is de bezoldiging van een stagiair volledig naar eigen beslissing van de onderneming. Hierdoor worden veel stages in België niet betaald, maar dit is geen absolute regel. We hebben nog steeds betaalde stages in ons aanbod. Als dit criterium voor u doorslaggevend is, vermeld het dan gewoon wanneer u zich inschrijft op Hello Tyro.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap